Beste lezers, zoals jullie hopelijk hebben kunnen vaststellen heeft ons team, na een moeilijke periode met als dieptepunt de uitschakeling voor Beker van Limburg in en tegen Pibo Hoeselt, de operatie redding ingezet.

Na een degelijke wedstrijd vorige week in Braine-Anderlecht waar we oververdiend wonnen met 1-4 kregen we afgelopen vrijdag Real Noorderwijk op bezoek.

Noorderwijk speelde vorige week nog een schitterde wedstrijd tegen het ongenaakbare Halle-Gooik en moest maar nipt de duimen leggen (1-2).  Misschien gelukkig voor ons kwamen de “Antwerpenaren” ietwat geschonden uit deze confrontatie en konden er meerdere spelers niet ingezet worden o.a. door schorsingen en blessures.

Dit even terzijde want de prestatie die ons team leverde was super.  Perfect inspelende op de beperkte wisselmogelijkheden van onze tegenstander werd Noorderwijk vanaf minuut 1 onder druk gezet.  De hoge pressing zorgde voor een aangename vlotte wedstrijd met wisselde kansen, want … wie ruimte weggeeft zorgt voor mogelijkheden op de counter.  En ja, zo kan de eerste helft wel samengevat worden, de meeste kansen die vielen waren op de snelle counters aan weerszijde.  Ondanks de vele kansen, zeker in de aanvangsfase voor Real Noorderwijk, bleef de stand 0-0.  Slecht één juiste reden … de prachtprestatie van Brambo die meerdere keren al zijn kunnen moest tonen.  Ook zijn opponent hield met meerdere reddingen zijn doel schoon.  In elke actie kwamen de keepers als “overwinnaars” uit de strijd.  Genoeg animo maar helaas geen doelpunten…. Tot Ali Yalcin de bal ontfutselt, de zoveelste tegenaanval op gang zet en na een mooie één-twee met Jeroen de 1-0 op het bord trapt.  Het spel blijft op en neer gaan en ook meerdere foutjes worden gemaakt waardoor de teller plots op 5 -5 staat en de emoties de bovenhand nemen.  Dit zorgt op  nauwelijks 2 minuten tijd voor 3 gele kaarten voor de bezoekers én een 6de fout op nauwelijks enkele meters van het bezoekende doel.  Als keeper Talhaoui ook nog te vroeg uit zijn doel komt bij de vrije trap krijgt ook hij het gele karton onder de neus gedrukt.  In de hernemen pareert hij wel de bal met een mooie voetveeg en houdt zo de marge op slecht één doelpunt en gaan we rusten.

Er is al veel energie verbruikt door beide teams maar de wisselmogelijkheden zullen in de 2° helft  in ons voordeel uitdraaien.

Snelle Abder kan enkele keren zijn wapen bovenhalen en infiltreren via de rechterklank.  Een eerste keer trapt hij onhoudbaar binnen en een 2° keer vindt hij Egon aan de 2° paal en zo staat er na nauwelijks 4 minuten de 3-1 op het bord … want ja kapitein El Atabi (toch wel een zeer goede speler) wist tussen de beide acties van Abder door een gaatje te vinden in onze solide defensie. Vanaf dit moment moet Noorderwijk de wet van de sterkste ondergaan voornamelijk op fysiek vlak.  In minuut 30 zorgen Nikki en Ali voor een grote marge na 2 schitterende uitgespeelde aanvallen en dito afwerking.  Net nadat El Hattach de 5-2 op het bord prikt neemt Jeffrey Geurts alle twijfels weg en scoort Kamal ook nog de 7-2.  Dat Vivys in de slotseconden nog de 7-3 scoort is enkel voor de statistieken …  Zoals al aangegeven een schitterende collectieve prestatie met enkele uitschieters natuurlijk.

De strijd voor het behoud is nog lang … welgeteld 3 “lange” wedstrijden … te beginnen met de verplaatsing naar het verre Moeskroen … maar met dezelfde ingesteldheid en vertrouwen lijkt ook daar puntenwinst mogelijk.

PS: De nieuwe wedstrijdbal leek wel wonderen te doen, misschien dat Nikki moet vragen of zijn werkgever wat vaker de aftrap komt geven J