Afdrukken
Hits: 1515

Nadat er tijdens het afgelopen seizoen geen enkele ploeg erin slaagde om een overwinning te boeken tegen onze U15 en U16 mochten zij op zaterdag 20 mei ook  de finales spelen voor de beker van Limburg.

De U15, onder leiding van Guy Beckers, hadden het seizoen zelfs afgesloten zonder één verliespunt.  Dit maakte hen dan ook tot de absolute favoriet in de finalewedstrijd.  De tegenstander was RSC Koersel.

Maar …. Het lot zorgde ervoor dat gelijktijdig met onze finalewedstrijd ook een belangrijke einderonde wedstrijd voor het veldvoetbal geprogrammeerd werd.  Meerdere spelers van ons team zijn bij beide clubs actief.  Er werd gekozen om voor beide teams spelers af te vaardigen.  Dit zorgde ervoor dat ons zaalvoetbalteam aangevulde diende te worden met 3 spelers van de U14.  Zo kon Guy dus toch met 7 spelers de finalewedstrijd aanvatten.

De wedstrijd werd volledig gedomineerd, ondanks de aanwezigheid van de jongere spelers, maar het weerwerk van Koersel was voornamelijk op het defensieve vlak gericht.  Het balbezit en de kansen waren voor ons maar onze tegenstander loerde op de counter en kon ook zo enkele keren gevaarlijk zijn.  Toch opteerde Guy voor aanvallend spel mét het meespelen van de keeper.  Dit leverde aantrekkelijk zaalvoetbal op en uiteindelijk ook de verdiende 1-0.  Maar echter snel, door een verre trap van hun keeper, kon de gelijkmaker gescoord worden.  Onze spelers bleven echter voluit de tegenstander onder druk zetten.  Ondanks het voortreffelijke verweer van hun keeper moest hij zich een 2° maal gewonnen geven.  En deze opdonder kwam Koersel niet meer te boven.  De 2° helft werd opnieuw een demonstratie van balbezit (met keeper) en mooi uitgespeelde doelkansen en zo werd het uiteindelijk nog een ruime 5-1 overwinning.

Schitterende prestatie voor het hele seizoen en specifiek voor het winnen van de Beker van Limburg. 

Na deze demonstratie volgde de wedstrijd van onze U16 die hun finalewedstrijd tegen Celtic Houthalen moesten afwerken.

Coach Davy Peulen kon over zijn voltallig team beschikken en dit werd al heel snel duidelijk.  Het werd een complete walk-over.  Vanaf minuut 1 tot de laatste seconde domineerden zij de wedstrijd.  Ok, hun “finale” werd eigenlijk 2 weken voordien gespeeld tijdens de ½ finale wedstrijd.  Tegenstander toen was ZVK Meeuwen dat ook in de competitie de meeste tegenstand bood.  In die wedstrijd werd er uiteindelijk met 9-6 gewonnen na een spectaculaire inhaalrace.  Want na een 20 tal minuten stond het toen 1-4. 

Terug nu naar de wedstrijd van 20 mei … uiteindelijk werd het 15-1.  Veel meer kan hier niet over vermeld worden.  De omroeper van dienst kon de score met moeite bijhouden en telkens de bal tegen het net getrapt werd klonk door de luidspreker : “Opnieuw een doelpunt voor ZVK EISDEN GELKO DORP”. Dit zorgde uiteraard voor de nodige hilariteit in de tribunes want het talrijk opgekomen publiek voor de beide wedstrijden had genoten.

We konden ons dus allemaal opmaken voor het afsluitend jeugdfeest dat diezelfde avond gepland stond. Alle jeugdploegen, samen met hun ouders, trainers en afgevaardigden  waren talrijk aanwezig bij sponsor Grand Café Het Casino. Deze laatste zorgde voor voldoende lekkere spijs en drank. En onze goochelaar Rich Magic wist menigen (groot en klein) te imponeren met zijn magie. Filip wist ook nog even de show te stelen door iedereen (en vooral de ouders) op een wel heel opvallende toffe manier te bedanken. We horen nog graag of er thuis nog wat bedankjes gevolgd zijn.... Leuke kiekjes van deze toffe avond vinden jullie terug onder de rubriek "Foto's" op deze website.