Afdrukken
Hits: 1294

 

Antoine, Het is jullie eerste seizoen op het hoogste niveau en hebben enkele spelers die reeds ervaring hebben op dit niveau. Wat zijn de verwachtingen? Wanneer is het seizoen geslaagd?

We hebben inderdaad een aantal jongens met ervaring op het hoogste niveau. Maar het zaalvoetbal heeft de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Het zal voor ons een mooie grote uitdaging zijn. Wij beseffen heel goed dat het voor ons een heel moeilijk jaar zal worden. Maar we gaan onze huid zo goed mogelijk verkopen.

Het seizoen is geslaagd als wij er als individu, groep, club er het maximale uit hebben gehaald. Aan het einde van het seizoen zien we dan wel waar we geëindigd zijn.

Wat als de ploeg niet voldoet aan de verwachtingen, komen er dan nog versterkingen? 

De club heeft een hele duidelijke visie en zal zeker geen gekke dingen doen. Wij hebben ook 100% vertrouwen in deze groep. Echter als we zien dat we dringend versterking nodig hebben zullen we er zeker naar gaan kijken. Daarnaast heeft de club ook nog een super jeugdopleiding... Hopelijk kunnen zich hier ook enkele ontwikkelen tot volwaardig eerste ploeg speler.

Iedereen denkt dat de uittredende kampioen FP Halle-Gooik opnieuw de grote titelfavoriet is. Wie zijn volgens jullie de nummers 1, 2, 3 en 4?

De nummers 1-2 en 3 zijn voor mij duidelijk. FP Halle-Gooik, FT Antwerpen en FS Gelko Hasselt.  Daarachter zijn een aantal ploegen die zich duidelijk hebben versterkt en waar de verwachtingen heel hoog zijn (KK  Malle-Beerse, Proost Lierse, Real Noorderwijk en FT Charleroi). Zeker nu met de nieuwe opzet kunnen we beter praten over de top 8.
Denk dat de competitie breder en sterker is dan de afgelopen jaren.

Welke speler of club gaat de verrassing worden?

Denk niet dat we nog van verrassingen kunnen spreken. KK Malle-Beerse en ZVK Celtic Houthalen '94 hebben afgelopen jaar een goed seizoen gehad maar zijn nu geen verrassingen meer. De verwachtingen zijn bij veel ploegen heel hoog.  Hopelijk kunnen wij als club verrassen en een aanwinst zijn voor eerste nationale.

Welke 2 ploegen gaan volgens jullie degraderen?

Volgens velen zijn wij degradatie kandidaat nummer 1 zijn. Wij zullen er alles aan doen om hun ongelijk te bewijzen. Welke 2 ploegen er aan het einde van het seizoen degraderen maakt me verder niet veel uit.

PEG (Belgianfutsal)