Charleroi 1

Vandaag stond de wedstrijd tegen Futsalteam Charleroi op het programma, de ploeg die vorige week nog regerend landskampioen Halle Gooik versloeg.  Een haast onmogelijke opdracht want naast de langdurige gekwetsten Jeffrey, Lens en Mitch was ook nog Jeroen Opdenakker niet voldoende hersteld van een liesbressure.

De ploeg wilde het talrijke publiek zeker een aangename wedstrijd voorschotelen … en dit gebeurde ook.

Het wedstrijdbegin was voor ons.  Met lef  werd veel balbezit opgeëist en met verzorgd voetbal creëerden we ook de eerste kansjes.  Kamal was een eerste keer aan ’t schot maar de keeper weerde de bal in hoekschop.  Charleroi liet ook enkele mooie acties optekenen maar echt uitgespeelde kansen waren er niet.  Na 3 min kon Kamal een eerste echte kans afdwingen na een steel maar de keeper bleef baas.  Een 3° kans voor dezelfde Kamal was wel raak, op een snelle tegenaanval trokken onze beide spitsen de verdedigers weg uit het centrum en zo lag de baan open voor Kamal die keihard de bal tegen de netten trapte.  1-0 en zeker verdiend.  Tijd voor Charleroi om wat hoger druk te zetten en zo ook enkele kansjes af te dwingen.  Bram kon de ballen uit zijn doelvlak weren maar een nieuwe poging geraakte wel voorbij en zo stond de 1-1 op ’t bord.  De wedstrijd werd zeer attractief en beide ploegen zochten voluit de aanval.  Snelle Abder moest enkele keren foutief gestopt worden en ook kapitein Nikki speelde sterk. Na een mooie aanval werd Kamal vrijgespeeld, dribbelde de keeper en zo stonden we opnieuw op voorsprong. Nu volgde een periode waarop Charleroi hoger speelde en via enkele vrije trappen gevaarlijk kon zijn.  Een attente Bram bleef baas, enkel een onoplettendheid na een hoekschop leverde de 2-2 op.

Opnieuw namen onze jongens de bovenhand en de bezoekers hadden meerdere fouten nodig om niet opnieuw op achterstand te geraken.  De foutenlast werd zo 5-5 met nog een 6-tal minuten op het bord.  Abder kreeg nog een unieke kans maar zijn bal zoefde voorlangs.  Een laatste wapenfeit was een bal op de paal van de bezoekers.  Rust en een 2-2 stand waar Charleroi zeer tevreden mee kon zijn.

De eerste helft had veel energie gekost en dus moesten onze mannen de 2° helft zien te overleven.  Een eerste kans voor Charleroi was een afgeweken bal maar ook nu wist Bram er wel raad mee.  Abder kon nog eens zijn tegenstander omspelen maar nu redde de keeper met de voet.  De wedstrijd werd meer gesloten en de vele doelkansen uit de eerste helft waren er niet meer.  We bleven secuur verdedigen maar dit kost ook veel kracht.  Nikki moet tot 2 keer toe alles geven om de verdediging bij te springen. Ook Charleroi moet af en toe hard ingrijpen en zo krijgen zij intussen ook al hun 2° gele kaart.

In de 31° min volgt er dan een hard schot vanuit de 2°lijn en moet Bram zich gewonnen geven, 2-3 en eerste keer op achterstand.

Na een ingestudeerde hoekschop komt Abder in schietpositief maar kan zijn schot net niet voldoende richten.  Charleroi kiest er nu voor om de krappe voorsprong te verdedigen en neemt weinig risico’s.  Onze coach probeert in de resterende 3 minuten nog met 5 veldspelers een verdiend gelijkspel uit de brand te slepen maar dit lukt helaas niet meer.  Ook de allerlaatste kans van Nikky geraakt net niet voorbij de bezoekende keeper.  Opnieuw strandt onze team op een zucht van puntenwinst na een zeer verdienstelijke wedstrijd.  Jammer, maar met deze ingesteldheid en verbetenheid moeten we nog lang niet wanhopen en volgen binnenkort zeker de punten.  Volgende week hebben we geen wedstrijd maar op 20 oktober ontvangen we Lier en zullen we opnieuw een poging doen om de nul van het bord te vegen.