We mochten vanavond voor de 3° keer op rij als gastheer fungeren, tegenstander was Proost Lier dat met 9 punten in de bovenste helft van de rangschikking staat.

Onze vorige 2 thuiswedstrijden werden met het kleinste verschil verloren, 1-2 tegen Roselies en 2-3 tegen Charleroi.

Na een lange afwezigheid konden we vandaag Jeffrey Geurts recupereren, maar zitten nog  2 langdurig gekwetsten in de lappenmand, Mitch en Lens.  De zaal zat weer aardig vol en de vele

Thuissupporters hoopten op een spannende en sportief hoogstaande wedstrijd.  Coach Antoine koos voor Bram, Kamal, Egon, Nicky en Jeroen als startteam.

De wedstrijd start aan een hoog tempo met een eerste kans voor Kamal, Jeroen aan de 2° paal maar keeper Mageren weert in hoekschop.  De reactie van Lier maar nu zoeft de bal voorlangs.

Een start voor een veelbelovende wedstrijd.  In een volgende aanval kwam kaptein Nicky in schietpositie maar trapt pal op de doelman.  Het wedstrijdbegin is duidelijk voor ons, zeer geconcentreerd verdedigen en

gevaarlijk uitbreken waar mogelijk.  Na 5 minuten een eerste echte grote kans voor Lier maar Bram kan met een voetveeg redding brengen.  Ook een mooie trap van Kamal in de korte hoek is zeker het vermelden waard.

Tussen minuut 7 en 12 daalt het tempo en vallen er wat minder kansen te noteren.  Jeffrey maakt zijn opwachting en toont zijn kwaliteit met enkel mooie bewegingen.  Plots een vreemde reactie van een bezoekende verdediger op Kamal

Iets wat zeker niet thuis hoort op een sportveld.  De scheidsrechter twijfelt even maar houdt het dan toch enkel bij een gele kaart.  Gelukkig bleef het bij deze éénmalige reactie in een voor het overige zeer sportieve wedstrijd.  Kamal blijft onze “gevaarlijkste”

Speler met opnieuw een harde uithaal maar keeper Mageren redt.  Ook Bram moet enkele keren zijn kunnen tonen.  Abder kan zijn tegenstander de bal ontfutselen en stormt alleen op doel af,  opnieuw geen doelpunt.  Dan volgt de mooiste aanval, voor Lier,

Een dubbele 1-2 met daarna een heerlijke trap maar Bram zweeft de bal uit doel, een super redding.  Het tempo gaat plots weer omhoog.  We noteren eerst een uitgespeelde kans voor Lahcen maar hij is iets te verrast en kan helaas niet scoren.  Lier zit intussen wel al aan 5 fouten en ze moeten dus wat voorzichter zijn in hun verdedigende acties.  De vrije trappen leveren tot dusver weinig echt doelgevaar op.  Een nieuwe aanval van Lier maar de vrijstaande spits trapt de open kans onbeheerst naast doel.  Lang kan het niet meer duren voordat de 0-0 van het bord vliegt   …. En ja, mooie actie van Jeroen aan de linker flank, hij bedient de vrijstaande Kamal aan de overzijde die Lahcen het openingsdoelpunt aanreikt.  De thuissupporters vliegen recht op de tribunes.  Nog in dezelfde 17° minuut wordt de doorgebroken Kamal onderuit gehaald en volgt een verdiende 10*meter.  Jeroen besluit helaas naast doel.  Ook Lier komt nog een aantal keer heel gevaarlijk opzetten maar we blijven sterk verdedigen en Bram lijkt “onverslaanbaar”.  In de laatste 30 seconden van de eerste helft wringt Jeroen zich tussen enkele verdedigers en creëert een reuze kans maar zijn trap sterft op de paal, snelle recuperatie en Jeroen komt opnieuw oog in oog met doelman Mageren en nu stift hij de bal heerlijke voorbij de kansloze keeper en staat het 2-0. Opnieuw feest op de banken.  En nog is de eerste helft niet voorbij want met nog 7 sec. op de klok maakt Jeroen (mogelijks nog een beetje in euforie van zijn doelpunt) een overbodige fout en krijgt Lier nog een 10-meter om de achterstand te halveren.  De harde trap spat uit elkaar op de dwarslat.  Van een sensationele slotminuut gesproken.  Tijd voor een verdiende pauze.

De 2° helft start met een iets voorzichtig spelende thuisploeg en Lier dat duidelijk de richtlijnen van coach Schapmans wil waarmaken … niet met puntenverlies van het terrein komen!  Lier probeert met hoge pressing de druk op te voeren maar telkens wordt er wel een oplossing gevonden en als er dan toch een gaatje gevonden wordt is Bram paraat om de meubels te redden.  Zelfs een pegel in de rechter bovenhoek wordt onschadelijk gemaakt.  Op een snelle tegenprik krijgt Egon de kans om de kloof te vergroten maar hij “vergeet” te trappen en … weg kans.

Met nog 10 minuten op de klok krijgt Lier een grote kans maar de mee opgerukte speler, volledig vrij aan de 2° paal mist zijn controle.  Onze coach voelt de steeds groter wordende dreiging van deze fysieke strijd, en na een time out brengt hij Abder terug in de ploeg.  Zijn individuele klasse en snelheid brengt Lier in de problemen en met 2 schitterende acties verdiende hij zeker meer.  Helaas wilde het doelhout niet meewerken en eindigden zijn beide pogingen op dezelfde plek …. Binnenkant paal.  Zo blijft de wedstrijd super spannend.  Het lijkt er echter op dat de 3-0 een grotere kans maakt dan de 2-1.

Maar zoals zo vaak in voetbal kantelt een wedstrijd opnieuw en moet Bram weer met enkele safes doen om de 0 op het bord houden.  In een ultieme poging kiest de bezoekende coach om met 5 veldspelers de laatste 4 minuten te spelen.   De eerste perfect uitgevoerde aanval in deze nieuwe bezetting zorgt onmiddellijk voor een open doelkans en … Bram moet zich gewonnen geven.  Het werden nog 3 zenuwslopende minuten waarin speler-coach Antoine zijn verantwoordelijkheid opneemt door in deze moeilijke omstandigheden mee te strijden voor de 3 punten.  Dit zorgt voor een perfecte organisatie en geen enkele uitgespeelde kans meer voor Lier.   Toch nog één ultieme poging … een vermijdbare 6° fout leverde Lier in het absolute slot toch nog de mogelijkheid om één punt mee te nemen.  Maar zoals de rest van de avond toonde Bram zich de rots in de branding en weert de bal uit doel met een voetveeg.  De eerste overwinning is een feit en het feestje kan beginnen.

Volgende week ontvangen we ZVK Gelko Hasselt voor een 4° thuiswedstrijd op rij.  We gaan onze huid opnieuw duur verkopen en wie weet …. Het kan soms spoken in de Maaskant, zeker in de periode van Halloween.

PS: Kijk zeker ook even onder de rubriek foto's voor enkele sfeerbeelden.