Na de ontgoochelende wedstrijd tegen naamgenoot Hasselt moesten we vandaag de voetbal arena in tegen de andere titelkandidaat Halle Gooik.  Iedereen besefte dat er uit een ander vaatje getapt moest worden want dit kon geen 2 keer achter elkaar gebeuren.

Met dezelfde spelers ging onze coach de strijd aan.  En of ze geluisterd hadden!!!

De hoogtepunten van deze wedstrijd vinden jullie terug op de site van Halle-Gooik.  Het werd, zeker in de eerste helft een zeer goede wedstrijd waarbij we de evenknie waren van de landskampioen.  Sterk verdedigend en razend snel uitbreken met de nodige mooie kansen voor ons team.

Dat Halle Gooik het meeste balbezit had was ingecalculeerd, de scherpe tegenaanvallen van onze snelle jongens deden hen wankelen.  Het had in de eerste minuten zelfs 0-2 kunnen worden maar helaas stond het visier nog niet echt op scherp.  Halle kwam met een eerste ingestudeerde stilstaande fase op voorsprong en verdubbelde deze zelfs, maar we herstelde al snel deze achterstand via Jeroen, op aangeven van Abder en nadien via een individuele actie van Kamal.  Het bleef mooi op en neer gaan en de vele toeschouwers konden genieten van hoogstaande acties aan beide zijde.  In de eindfase van deze boeiende eerste helft kon Halle opnieuw 2 doelpunten uitlopen en moesten we gaan rusten met een 4-2 tussenstand.

Nadat de batterijen opnieuw opgeladen werden gingen onze jongens verder op hetzelfde elan en maakte het de tegenstander zéér moeilijk, meer nog .. met schitterende doelpunten van Jeffrey en opnieuw Jeroen werd de achterstand gedicht en kwamen we op 5-4 .  Halle werd zelfs een beetje onrustig want puntenverlies leek plots niet meer zo ver af …. .....   Niet meer zo ver, maar toch té ver!  10 minuten te ver want in de laatste fase van de wedstrijd moesten we fysiek het onderspit delven.  De Europese topper, want dat is Halle Gooik intussen, heeft 12 topfitte profspelers die dit hoge tempo inderdaad 40 minuten lang volhouden en ons (kleiner) tankje was leeg.  Zo moesten we helaas nog meerdere doelpunten slikken en is de eindstand zwaar overdreven.  Het feit dat we lange tijd zeer goed voetbal brachten en de lovende woorden van Halle Gooik moet onze de nodige energie geven om volgende wedstrijden tegen ploegen die binnen onze bereik liggen te bekampen.  Startend volgende week tegen Braine.

Supporters (we hebben nog iets goed te maken na de triestige wedstrijd tegen Hasselt vorige week) allen opnieuw op post om samen met jullie steun de 3 punten thuis te houden aanstaande vrijdag 10 november in sporthal De Helix!