Een volledig wedstrijdverslag van de confrontatie afgelopen vrijdag tussen onze ploeg en La Squadra Mouscron zou wel enkele pagina’s kunnen omvatten.  De einduitslag van 7-7 spreek al voor zich maar de mooie doelpunten, spectaculaire fases en gemiste kansen in chronologische volgorde weergeven is onbegonnen werk.  We proberen een korte samenvatting van deze thriller te geven.

De wedstrijd start met voor ZVK Gelko Eisden Dorp dezelfde spelersgroep als de laatste 5 matchen.  Het vertrouwen is de laatste weken gegroeid na 2 overwinning op rij.  Ondanks de slappe vertoning in de beker van België tegen La  Barraca vorige vrijdag (nipte winst 2-3) mogen we in de volgende ronde op 20 december tegen La Squadra Mouscron strijden voor een plekje in de ¼ finales.  Toch blijf voor ons de competitie en de strijd om het behoud prioritair.

Onze tegenstander van vanavond heeft de huidige topschutter in zijn rangen, met name Jurlina.  Hem het scoren beletten zou een mirakel zijn. We starten en direct merken de toeschouwers dat het een “leuke” wedstrijd zal worden met 2 teams die vol voor de overwinning willen gaan.  Na enkele mooie acties aan beide kanten is het goaltjesdief Jeffrey Geurts die na mistasten onze ploeg op voorsprong trapt. Nauwelijks heeft de speaker dit doelpunt aangekondigd of hij mag alweer de micro nemen om de 1-1 stand door te geven… een eerste keer heeft Jurlina een opening gevonden in de thuisdefensie.

We noteren opnieuw mooi voetbal en nu is het Ali Yalcin die ons team op voorsprong trapt.  Ook deze stand blijft nauwelijks 30 seconden op het scorebord want opnieuw maakt Moeskoen snel gelijk.  De komende minuten blijven de keepers baas over het spel en houden hun doel vrij, onze Brambo met klasse en zijn opponent eerder met vreemde reddingen maar even functioneel.  Het einde van de eerste speelhelft nadert en helaas moeten we daarin 2 doelpunten incasseren waarvan het 4de in de laatste seconde van de speeltijd … uiterst jammer en vermijdbaar.  We gaan rusten met een 2-4 achterstand na een gelijk opgaande wedstrijd.

De 2° helft start met een ontketende thuisploeg die voluit voor de aanval kiest en de tegenstander tegen het eigen doel drukt.  Een zware fout op onze spits levert meer dan verdiend een strafschop op en Jeroen Opdenakker neemt zijn verantwoordelijkheid en verkleint de kloof tot 1 doelpunt.  Helaas opnieuw voor nauwelijks 30 seconden want even aandachtsverlies en de marge is opnieuw 2 doelpunten …. 3-5.  Ondanks deze opdoffer blijven we duidelijk de betere ploeg en als we in minuut 25 opnieuw aansluiting vinden is alles nog mogelijk.  Zelfs de 4-6 verandert hier weinig aan.  Met pressing en stevig duels geraakt onze tegenstander niet meer weg uit de verdediging en zij moeten meerdere fouten maken waardoor zij op 10 minuten van het einde de 5 fout maken door verdediger Benslama die een gemaakt doelpunt met de hand uit doel slaat.  De strafschop wordt, ditmaal door Kamal El Hassani, verzilverd, 5-6  en de supporters op de banken gaan uit hun dak. Dan volgen enkele minuten waarbij er vrij slordig omgegaan wordt met de kansen, door beide teams tot Abder Ziriouhi onhoudbaar de 6-6 tegen de touwen schiet.  Ons team ruikt de overwinning en er volgen nu enkele fouten die helaas niet gefloten worden door de (voor het overige correct leidende) scheidsrechters.  Met nog 3 minuten op het scorebord vindt Kamal een opening en haalt zwaar uit.  Hij brengt ons alzo op 7-6.  Er volgen nu nog enkele stevige duels waarbij de scheidsrechters besluiten om niet te fluiten en voor een verbale reactie van Jeroen krijgt hij zijn 2° gele kaart.  We moeten hierdoorMouscron de laatste 2 minuten met 3 veldspelers de strijd aangaan tegen Moeskroen dat intussen ook nog gekozen heeft voor “vliegende” keeper.  We doorstaan meerdere aanvallen maar uiteindelijk moeten we buigen … en maakt Jurlina de 7-7.

De laatste seconden leveren aan beide kanten toch nog een extra doelkans op maar het blijft 7-7.  Een punt gewonnen of er 2 verloren …. Wie zeker gewonnen heeft zijn de toeschouwers die een aangenaam kijkstuk hebben meegemaakt.

Volgende week maken we de uitstap naar Noorderwijk die het andere Gelko wist te verslaan.  Opnieuw een mooie affiche.