Voor de 2° keer op rij kunnen onze jongens na een mooie collectieve prestatie een meer dan verdiend punt toevoegen aan ons puntentotaal.

En voor de 2° keer op rij hadden we vooraf getekend voor één punt maar waren we achteraf toch ook een beetje ontgoocheld over het net missen van een overwinning.  Beide wedstrijden hadden , met een beetje geluk, overwinningen kunnen opleveren.

Nu even terug naar de wedstrijd in Real Noorderwijk, die met het aanstellen van hun nieuwe hoofdcoach duidelijk hun ambities bijstelden.  De schitterende overwinning tegen Gelko Hasselt lag bovendien nog fris in het geheugen.

Onze coach kon geen beroep doen op Jeroen Opdenakker die omwille van een rode kaart een weekje op de strafbank in de tribune mocht plaatsnemen.  Voor ’t overige was iedereen (behalve onze langdurig gekwetsten Lens en Mitch) fit.  De 5 spelers aan de aftrap waren

Brambo, Kamel, Egon, Jeffrey en kapitein Nicky.  De eerste minuten van de wedstrijd waren duidelijk voor de thuisploeg die met hoge pressing het uitverdedigen moeilijk maakte en met hun technisch sterke aanvallers ons meermaals in de problemen bracht.

Ondanks een goede organisatie speelde Noorderwijk enkele mooie kansen bijeen maar een zeer sterke Bram (niet voor niets Brambo) hield zijn netten schoon.  Zelfs een staalharde vrije trap, recht in het aangezicht, kon hem niet deren.  Onze jongens konden slechts enkele keren prikken maar echt gevaarlijk waren deze tegenstoten niet.  We moesten het spel ondergaan maar Noorderwijk kon het veldoverwicht niet in doelpunten verzilveren …. En naar mate het spel vorderden, kwamen we beter in de wedstrijd.  De snelle beentjes van Abder brachten wat meer vuur in de strijd.  Net op dat moment wist El Hattach met een mooie trap de 1-0 op het bord te zetten.  Onze coach herschikte zijn spelers een beetje en het vertrouwen groeide met de minuut.  Nog een mooie aanval van de thuisploeg werd onschadelijk gemaakt door Kamal en op de tegenaanval kwam Abder in schietpositie en zowaar stonden de bordjes weer gelijk.  Dit bleek ook een kantelmoment in de wedstrijd want vanaf dat moment was er geen overwicht meer van Noorderwijk en werden wij meer dan de evenknie.  De thuisploeg werd nu zelf onder druk gezet en tegen het eigen doel gedrukt.  Egon die intussen zeer sterk aan spelen was had samen met Kamal de verdediging goed onder controle en onze snelle counters waren zeer gevaarlijk.  Abder en Nicky zorgen meerdere malen voor gevaar maar ook de thuis goalie stond sterk te keepen. Ook Ali en Lahcen volbrachten hun taken voortreffelijk. Zo bleef het tot aan de rust 1-1.

Zo overtuigend de eerste helft voor de thuisploeg was …. Zo overtuigend ons team de wedstrijd in handen nam na de pauze.  Ondanks de 2-1 na een individuele actie van topspeler Zerouali namen we weer snel over en kon goaltjesdief Jeffrey snel de 2-2 binnen prikken.

Bram bleef de baas in het doelgebied en Kamal (gepositioneerd op spelmaker Zerouali) dirigeerde ons team.  We speelden de thuisploeg meer dan eens volledig uit verband maar helaas zat het ons toen niet echt mee.  Tot 2 maal hield het doelhout ons van het derde doelpunt en keeper Talhaoui moest meermaals alles uit de kast halen ( en ’t is een serieuze “kast”).  De zeer faire wedstrijd werd bovendien goed geleid door de scheidsrechters, want in  het volledige verslag vinden jullie geen meldingen van dit trio, dit is dan ook de beste beoordeling :)

De einduitslag bleef zodoende bij een verdienstelijke 2-2 al had in de allerlaatste seconde Nicky de winningstreffer aan de voet maar helaas kon de keeper met een ultieme reflex de bal uit de bovenhoek duwen.

Over de volledige wedstrijd gezien een correcte uitslag, Noorderwijk die de eerste 10 minuten ons overspeelde maar geen kloof kon slaan. Ons team herstelde  het evenwicht om dan uiteindelijke de bovenhand te nemen en … ontgoocheld mag zijn dat we “maar” één puntje meenemen uit Noorderwijk.

Aanstaande vrijdag is er dan onze jaarlijkse Jeugdvoorstelling tijdens Bubbel-Vriedich!  Met de ontvangst van Celtic Houthalen gaat dit weer voor het nodige vuurwerk zorgen in onze sporthal De Helix!  Supporters, mis dit zeker niet!