Zondag 7 Januari stonden de eerste jeugd wedstrijden van de terugronde op het programma .

Nieuwe U15 Coach Czornyj Kevin mocht de spits afbijten tegen Panna Tongeren. Ze wonnen hun wedstrijd met 6 – 4. Omdat Gianluca en Yorben nog in de ziekenboeg lagen, kwamen Jelle, Lucas en Lauren van de U14 ploeg  hun versterken. Het team begon sterk en ze liepen vrij snel uit tot 4 – 0. Aan de rust stonden ze 5 – 1 voor, 2de helft verslapte hun concentratie wat, maar de zege kwam nooit echt in gevaar .

Daarna konden we ons opmaken voor het onderling duel bij de U17. De jongens van Davy Peulen speelden thuis tegen de U16 van Guy Beckers. De zaal was goed gevuld voor deze leuke top affiche. Doelmantrainer Peter Calsius was één van de aandachtige toeschouwers. De U17 gingen goed van start en kregen binnen de minuut al 2 grote kansen, maar Daniele Ventrone lag telkens goed in de weg. De U16 herstelde zich van deze snelle openingsstart en kwam beter in de wedstrijd. Ook zij kregen mooie kansen, maar deze keer wat het Ruben Maes en paal die de nul op het bord hielden. Wanneer Brecht Pannemans foutief gestopt werd, werd de daaraan gekoppelde penalty omgezet door Ruben Pirlet.  Ruststand U17 - U 16  1 – 0.

De 2de helft liepen de U17 via Elias Krakowinski, Brecht Peulen en Jamie Geelen verder uit tot 4 – 0. Ze vergaten echter het spel met vliegende doelman af te straffen en zo de score uit te diepen. Waren ze te zeker van de overwinning …. , of was het de moed en strijd die de U16 bleven voeren. Maar de rebound door de U 16 werd ingezet. Fabio Sposito maakte mooi de 4 -1 en toen Nino Bugea 3 minuten voor tijd de 4 – 2 scoorde, was het geloof helemaal terug. Aftrap, druk naar voor, opnieuw balverlies en Liam Drutti scoorde de 4-3. Met nog 2 minuten te spelen was ineens alles weer mogelijk! De spanning was te snijden en jawel Vicenzo Punzo zorgde seconden voor het eindsignaal voor de gelijkmaker. De U17 die teleurgesteld waren dat ze deze 4 – 0 nog uit handen gaven, de U16 gelukkig dat ze nog wisten terug te komen. Gemengde gevoelens dus. Maar  een jeugdverantwoordelijke die uiteindelijk toch wel blij was met deze score  en een heel leuke pot voetbal had gezien , waarbij we onze toekomst toch rooskleurig mogen inzien . Daarna gingen onze 2 ploegen nog smakelijk hun wel verdiende pizza opeten in ’t Marktzicht .