Afgelopen vrijdag moesten we onze verste verplaatsing van het seizoen maken ,op bezoek in Moeskroen.

Met de selectie van onze beloften liep het niet zo vlotjes, het vroege tijdstip van vertrek samen met enkele gekwetsten bezorgden onze coach Thierry wat kopzorgen.  Met slechts 5 fitte jeugdspelers stapten we in de auto’s om de 250 km verre rit aan te vatten.

Voldoende tijd om het tactische plannetje een beetje bij te stellen én … nog 2 oude rotten op het wedstrijdblad te zetten om in uiterste nood even de jonge veulentjes te laten rusten.

Na een vermoeide rit extra belast door het spitsuur kwamen we toch nog redelijk op tijd aan in sporthal “Europe”.

Vanaf minuut één konden we allen genieten van een leuke wedstrijd waarbij ons team een perfecte organisatie met onverzettelijkheid als antwoord had op de frivole, technisch bedreven tegenstander.  Salva moest in het wedstrijdbegin meermaals zijn kwaliteiten tonen om de “nul” op het bord te houden.  Met enkele schitterende reflexen zorgde hij voor het nodige vertrouwen en groeide ons team en kwamen we in de omschakeling steeds beter voor de dag.  Elias en Brecht vonden elkaar zeer vlotjes en kapitein Salva zorgde samen met Sven voor rust.  Dit was uiterst belangrijk om met de beperkte (lees geen) wisselmogelijkheden de volledige wedstrijd te volbrengen.  Enkele minuten voor de rust konden we een eerste keer scoren nadat Brecht een opening vond en de bal netjes voorbij de doelman wist te trappen.  De pauze kwam net op tijd want de vermoeidheid begon toe te slaan.

In de 2° helft bleven onze jongens dapper elke extra meter voor elkaar lopen en met counters de tegenstander van ons doel te houden.  Salva hield iedereen scherp en de ballen die toch door raakten hield hij tegen … Op een mooi uitgespeelde aanval trapte Elias snoeihard in de winkelhaak en zo stond de 0-2 op het scorebord.   Dit was het signaal voor de thuisploeg om nog wat hoger druk te zetten en, helaas na een foute beslissing van de goed leidende scheidsrechter, konden zij de score op 1-2 brengen.  Als dan 3 minuten voor het eindsignaal ook nog de 2-2 valt lijken alle inspanningen tevergeefs en zou een nederlaag super jammer zijn … … De laatste 2 minuten beschrijven is onmogelijk want er werden minstens 8 doelrijpe kansen gemist aan beide zijde … ongelofelijk maar uiteindelijk wel rechtvaardig.  Deze wedstrijd verdiende geen verliezer en zo waren beide teams bijzonder tevreden over de 2-2 einduitslag.  Dikke proficiat mannen, een prestatie om héél trots op te zijn en niet alleen omwille van de uitslag maar véél meer nog om de wijze waarop.  Ik was fier om op de bank te mogen zitten met zo’n spelers tussen de lijnen J

De wedstrijd van de beloften werd door onze spelers van de eerste ploeg gevolgd en mogelijks inspireerde hen dit om op een vergelijkbare, onverzettelijk wijze de partij tegen Moeskroen aan te vatten.  Enkel met dezelfde ingesteldheid en wil om voor elkaar te werken zou puntenwinst in Moeskroen tot de mogelijkheid behoren.

Coach Antoine had de beschikking over ons volledig team (neen, Mitch Reintjens, Lens Annab en Luca Morganti zijn nog niet hersteld maar maken zich volop klaar om het volgende seizoen weer top te zijn).  De overwinning van vorige week tegen Real Noorderwijk had het vertrouwen goed gedaan.  We stonden voor het eerst sinds geruime tijd weer op een “safe” plaats in de rangschikking maar de laatste 3 wedstrijden zijn beslissend voor het behoud in 1° nationale.

De technische vaardige spelers van Moeskroen met topschutter Jurlina en targetman Greco zijn zeker niet te onderschatten en proberen ons ploeg direct onder druk te zetten.  Van studieronde is er geen sprake en onmiddellijk is de wedstrijd attractief.  Een eerste keer moet Bram een kogel uit zijn doel ranselen en op de tegenaanval moet ook de thuis doelman al zijn kunnen bovenhalen.  Vanaf minuut 5 gaat het heel “rap”.  Kapitein Nikki wordt vrijgespeeld aan de rechter kant en trapt hard en onhoudbaar hoog in het dak van ’t doel de 0-1 op het bord.  Nog niet goed bekomen van deze opdoffer of Jeffrey, die opnieuw naar zijn beste niveau groeit de laatste weken, scoort de 0-2 en nog in dezelfde minuut vindt Kamal in de rebound een kleine opening en zowaar staat het 0-3 na 9 minuten.  En nog zijn de dolle minuten niet gedaan want in minuut 10 wordt Jeffrey schitterend vrijgespeeld door Jeroen en de 4de treffer is een feit.  Eerlijkheid gebied me om toe te geven dat we in deze periode aan bijna 100% afwerken én Bram met schitterend keeperswerk de spitsen van de thuisploeg tot wanhoop brengt.  En ja, targetman Greco (één van de beste spitsen die ik dit jaar al gezien heb) kan een eerste keer tegenprikken nadat een harde vrije trap in de kluts bij hem geraakt en de bal (uit de handen van Bram) binnen trapt.  Bram bezeert zich hierbij aan de vingers en we vrezen even het ergste maar gelukkig kan hij na oplapwerk van onze kiné Brecht terug onder de lat plaatsnemen.  Als Greco dan een 2° maal zich vrij kan draaien op de cirkel en onhoudbaar binnentrapt lijkt Moeskroen de remonte in te zetten.  Maar onze verdedigers vinden terug de goede positie en we herstellen opnieuw het evenwicht en als Jeroen dan één minuut voor rust slim en sluw zijn voetje (of was het zijn super teen)  tegen een “verloren” bal plaatst staan we terug 3 doelpunten voor en gaan we na een zeer boeiende eerste helft rusten met een 2-5 voorspong.  Dit hebben we het afgelopen seizoen nog niet meegemaakt … één zaak is wel zeker … de strijd is nog lang niet gewonnen want dit Moeskroen is aanvallend één van de sterkste teams van het land.

En waar we voor vreesden gebeurt ook in de beginfase van de 2de helft.  Opnieuw Greco vindt een gaatje en even later is het 2 keer de beurt aan Dubois en de riante voorsprong is helemaal weg.  Niet dat we minder goed spelen maar nu is het onze tegenstander die aan 100% scoort.  Ze hebben hiervoor wel véél energie én veel fouten nodig want na nauwelijks 8 minuten staat hun teller al op 5 en zou elke fout een 10-meter opleveren.  Opvallend maar dit komt toch vaker voor zal Moeskroen in de resterende 12 minuten géén enkele fout meer maken en krijgen we dus ook géén 10-meter.  Het “voorzichter” spel van Moeskroen maakt dat Abder zijn snelheid optimaal kan benutten en dwingt alzo de tegenstander terug.  Zijn acties zijn gevaarlijk maar leveren helaas geen doelpunt op.  Hoewel Moeskroen wankelt blijft het overeind door een goed keepende doelman en wat pech in onze afwerking.  Maar dan heb je plots weer Jeffrey die na een hoekschop de bal onhoudbaar in de verste hoek trapt en we opnieuw op voorsprong staan.  Moeskroen voelt dat wij de beter ploeg zijn en fysiek ook domineren.  De vermoeidheid bij Greco is duidelijk zichtbaar en hierdoor raakt ook zijn doelgerichtheid op een lager peil.  Met nog 5 minuten op ’t bord kiezen zij voor vliegende doelman, iets waar onze coach rekening mee gehouden had en tijdens de laatste trainingen extra aandacht voor had.  Iedereen wist perfect wat zijn taak was en dit werd ook naar behoren uitgevoerd.  Zo waren wij in deze zenuwslopende minuten de gevaarlijkste ploeg maar konden we helaas geen doelpuntje meer binnen prikken.  Nog even vermelden dat Ali niet in dit verslag voorkwam maar hij hield (samen met Kamal) topschutter Jurlina volledig uit de wedstrijd toch een prestatie die slechts weinigen hebben kunnen evenaren want met 40 doelpunten scoort Jurlina aan een gemiddelde van bijna 3 per wedstrijd.

Eind goed al goed …. Een schitterende wedstrijd met 2 teams die vol voor de overwinning gingen.  Wij voldaan en met 3 belangrijke punten terug de busjes in richting Eisden.

Nog 2 belangrijke wedstrijden te gaan om onze missie “Behoud in 1° nationale” te verzekeren.

Supporters allen op post voor de confrontatie aanstaande vrijdag thuis tegen onze concurrent Jette.  We hebben jullie steun zeker nodig.