Het is een hele eer iemand in de spotlights te mogen zetten die voor de club in haar bijna 25 jarig bestaan altijd van zeer grote waarde is geweest. Wie hem niet kent heeft nog niet met onze club te maken gehad, zou ik zelfs durven concluderen. Ik heb het over niemand minder dan “Filip Ramakers”.

Enkele jaren na de oprichting van Zvk Eisden-Dorp, kwam hij over van ZVK Eisden en was meteen van grote sportieve waarde. Mede dankzij hem kwam zvk Eisden Dorp in enkele seizoenen in de nationale afdeling. Niet enkel als speler maar naderhand ook als coach en een paar keer als interim-coach was Filip duidelijk een meerwaarde.  

Na zijn verdiensten op sportief vlak, bleef hij trouw aan onze club en kwam het bestuur versterken. Zoals hij als speler een voorbeeld was, zo ontpopte hij zich binnen het bestuur als een haast onmisbare schakel.   Zijn goede relatie met spelers en technische staf is van onschatbare waarde en zorgt voor een uitstekende cohesie.

Tijdens het komende seizoen zal zijn aandacht vooral uitgaan naar het begeleiden van de younsters in de nationale afdeling. Als club hechten we enorm veel belang aan de doorstroming van onze eigen jeugd naar de hoogste afdeling en we willen de jongens hierbij een zo goed mogelijke begeleiding aanbieden. Filip en Sven zullen die taak ter harte nemen en alzo kunnen de jongeren en hun ouders op een top-team rekenen.

Maar het hoeft er voor Filip niet altijd serieus aan toe te gaan. Zijn onnavolgbare drang om er een gezellige club van te maken, maakt dat ZVK Eisden-Dorp intussen ook bekend is ‘naast het veld’ en bewezen heeft dat – mede door zijn toedoen – het in staat is grandioze fuifen en evenementen te organiseren. ‘Ambiance en feesten’ zijn begrippen die sinds zijn toetreden tot het bestuur nog meer op de voorgrond zijn getreden.

Filip.jpeg