De “nieuwkomer” die we vandaag aan het woord laten is Meris Durakovic. Voor zaalvoetballiefhebbers geen onbekende omdat deze Antwerpenaar, ondanks zijn nog vrij jonge leeftijd (27), al heel wat watertjes doorzwommen heeft in de hoogste zaalvoetbalklasse.

Met Celtic Houthalen behaalde hij enkele seizoenen geleden de kampioenstitel in 2° nationale in een seizoen dat zij van begin tot einde domineerden (ook ons team). Na een succesvol jaar in 1° klasse koos hij voor een overstap naar Proost Lier waar hij bijna 2 seizoenen onder contract lag en het laatste half jaar kwam Meris uit voor Malle Beerse.

Als we polsen naar zijn kwaliteiten dan zijn dit een sterk loopvermogen en fysieke paraatheid, met vuur in de ogen spelen en vrij snel de looplijnen oppikken, iets wat nauw samenhangt met “voetbalintelect”. Eigenschappen die voor hem het best tot uiting komen op de linker flank. Meris kent zowel onze coach als ook een aantal spelers o.a. Tarik en Wesley. Op de vraag naar zijn persoonlijke ambitie luidt het antwoord : “een goede gezondheid iets wat ik zeer sterk ben gaan waarderen na mijn zwaar ongeval. De lange revalidatie en het terug wedstrijdfit geraken was een hele beproeving en stilaan groei ik naar het gewenste niveau”. Meris komt inderdaad op een leeftijd waarop een zaalvoetballer het sterkst zou kunnen zijn. Laat ons hopen dat dit lukt.

Hij combineert het zaalvoetbal met veldvoetbal waardoor er voor andere hobby’s weinig tijd rest. Een getrouwde kerel heeft thuis ook nog wat verplichtingen grapt hij…..

Uit dit korte interview merken we direct dat Meris een zeer sociaal persoonlijkheid heeft die ontzettend makkelijk contacten legt, nooit naar woorden moet zoeken en makkelijk aanspreekbaar is. Laat dit net hetgene zijn dat ook naar onze jonge medespelers als pluspunt kan gelden. Een teamspeler die vurig overkomt, in de strijd voorop loopt maar oog en oor heeft voor de medemaats.

Zijn mooiste sportief moment is de kampioenstitel met Houthalen die gecombineert werd met het winnen van de Beker van Limburg. In de finale tegen Gelko Hasselt kon Meris in de slotseconden de 3-3 gelijkmaker scoren om in de verlenging de beslissende assist af te leveren voor de overwinning …. Mogen we dromen van een herhaling in onze openingswedstrijd van de nieuwe competitie?

De speler/club waar Meris het meest respect voor heeft is …. Ronaldinho en dan voornamelijk zijn sprekende glimlach waarmee hij voetbalde. Genieten van het spelletje, je amuseren zelfs op het allerhoogste niveau, dat weerspiegelt deze Braziliaan.

Met de quote “respecteer iedereen, doe anderen niets wat jij niet wil dat anderen bij jou zouden doen”. Een veelzeggende slotzin.

Meris, bedankt voor dit leuke interview

Meris