Vandaag stel ik jullie met fierheid één van onze spelers voor die toch wel een speciale plek aan ’t verdienen is binnen onze club, met name Jeffrey Geurts. Deze goedlachse Limburger die zijn job als “Gymleraar” (en dan weten jullie ook al onmiddellijk dat hij Nederlander is) combineert met zaal- en veldvoetbal. Heel zijn leven staat dus in teken van sporten. Met zijn 29 jaar is hij onze oudste speler. Jeffrey start aan zijn 3° seizoen bij zvk Eisden dorp en speelde net als verschillende andere spelers voorheen bij ZVV Amicitia.

Hij had al langer de ambitie om in België te komen spelen omdat deze competitie toch van een hoger niveau lijkt dan bij onze Noorderburen en toen zich 3 jaar geleden de mogelijkheid voordeed om de overstap te maken heeft hij ook niet lang getwijfeld. De ambitie die Eisden Dorp toen had om kampioen te worden sprak mij natuurlijk ook aan, aldus Jeffrey. Zijn persoonlijke ambitie is om nog minstens een 3 tal jaar op het hoogste niveau te spelen en met Eisden dorp een stabiele eerste nationale ploeg uit te bouwen. Hij verwacht een vergelijkbaar seizoen waarin we in eerste instantie moeten strijden om het behoud te verzekeren maar met de kwaliteiten waarover ons team beschikt moet dit zeker lukken. Het inpassen van de nieuwelingen verloopt vlot en al snel lijkt het duidelijk dat er enkele slimme spelers het team kwamen versterken waardoor we mogelijks iets beter dan in het afgelopen jaar gewapend zijn om in de crusiale wedstrijden toch een goed “resultaat” binnen te halen.

Als we naar zijn sterke kwaliteiten vragen, geeft Jeffrey aan dat hij zowel links als rechtsvoetig is en om die reden ook makkelijk een doelpuntje mee kan pikken. Ook het combinatiespel en de looplijnen kan hij snel en duidelijk implementeren.

Zijn mooiste sportieve periode beleefde hij in het seizoen 2016-2017 toen hij op 3 fronten de kampioenstitel mocht vieren: met zvk Eisden Dorp, met het team waar hij als veldvoetballer actief was en met het zaalvoetbalteam waar hij toen nog de coaching deed. Een kleine domper op dat feestjaar was wel zijn blessure in de eindfase van de competitie waardoor hij de beslissende wedstrijden vanaf de kant moest beleven.

Jeffrey omschrijven kan je best met de woorden opgewekt, eerlijk en een gezelligheidsbeest.

We gaan dit seizoen zeker nog meer van deze topkerel vernemen. Watch Out!

Geoffrey