We kondigden het eerder al kort aan, maar we gaan jullie - met dank aan Filip - via de website op regelmatige basis laten kennis maken met enkele nieuwe gezichten binnen de club. Ian Fory mag de spits afbijten...

Graag stel ik jullie één van onze spelers voor die, samen met de rest van de club, ervoor gaat zorgen dat we weer een schitterend seizoen gaan beleven bij zvk Gelko Eisden dorp.

Ian Fory, 25 jaar en nieuweling bij onze club. Ian speelde voorheen bij Leopoldsburg, Sport Inn Heusden en de laatste 2 seizoen bij United Beverlo waar hij het afgelopen seizoen de kampioenstitel mocht vieren in 2° nationale. Hij genoot zijn voetbalopleiding bij de jeugd van Gelko Hasselt.

Als veldvoetballer is hij al 4 seizoenen actief bij Herk de Stad waar hij als aanvallende middenvelder meestal op positie 8 of 10 geposteerd wordt.

Als zaalvoetballer heeft hij al op meerdere posities gespeeld maar zijn voorkeur gaat toch uit naar het aanvallende compartiment. Zijn sterke punten zijn dan ook een snelle omschakeling, een stevige passing en natuurlijk zijn scorend vermogen (42 competitiedoelpunten tijdens het kampioenenseizoen bij Beverlo). Hopelijk zien we hem in de toekomst ook regelmatig scoren.

Ondanks vele geïnteresseerde andere zaalvoetbalclubs, koos hij toch voor zvk Gelko Eisden Dorp. “Het gevoel zat onmiddellijk goed” is zijn eerste antwoord op de vraag waarom, maar ook de vele ontmoetingen in voorgaande seizoenen met onze club in onderlinge confrontaties waren altijd positief. Wij zijn er als club van overtuigd dat we Ian het goed gevoel zullen blijven bezorgen en aantonen dat hij de juiste keuze heeft gemaakt.

Zijn persoonlijk ambitie is om de moeilijke stap naar 1° nationale te zetten en ook belangrijk te kunnen zijn voor het team.

Om Ian in 3 woorden te beschrijven …. Één en al winnaar, een voetbalfreak en altijd goedgezind. Het lijkt me een perfecte combinatie.

Zelf heeft hij geen echte idolen in de sportwereld maar hij heeft wel respect en ontzag voor de voetballers Igniesta en Ronaldinho. Niet zo vreemd als je de kwaliteiten van Ian bekijkt J.

Als we naar zijn mooiste moment op sportief vlak polsen antwoordt hij volmondig “ De kampioenstitel met Beverlo vorig seizoen”…

Zo nu kennen jullie Ian al een klein beetje beter en hopelijk zien jullie hem het komende seizoen schitteren.

Tot slot zij (grappige) quote : “De tweede plaats is voor Janetten” iets wat duidelijk zijn winnaarsmentaliteit benadrukt.

Ian Fory