Wie dacht dat we enkel nieuwelingen aan jullie zouden voorstellen heeft het fout. Ook de spelers die al iets langer onze clubkleuren dragen laten we in de aanloop naar het nieuwe seizoen aan het woord.

Vandaag is het de beurt aan Salvatore (Salva) Carlisi, kapitein en boegbeeld van onze beloftenploeg. Salva is 20 jaar en is intussen aan zijn 3° jaar bij zvk Gelko Eisden dorp bezig. Hij kwam naar onze club onder impuls van coach Antoine, die deze talentvolle jongere leerde kennen als speler bij SCWH Sittard. Antoine, in dienst van de Nederlandse zaalvoetbalbond en medeverantwoordelijk voor de jeugdsellectie, wist deze Maasmechelaar te overtuigen om de overstap te maken.

Zijn sterkste kwaliteiten zijn, naast flitsende individuele acties, ook de mogelijkheid om het spel plots te versnellen. Uiteraard is zijn enthousiasme een pluspunt tussen de lijnen. Zijn favoriete positie is spits maar Salva trekt zijn plan ook op al de andere posities.

Zijn persoonlijke ambitie is om de kloof te dichten met de kernspelers van de eerste ploeg én verder te groeien tot een volwaardige speler in 1° nationale, liefst bij zvk Gelko Eisden Dorp. Met een enorme voetbalhonger ook in het veldvoetbal heeft Salva de potentie om dit waar te maken.

3 woorden die hem het best omschrijven : Beleefd, grappig en stipt, mooie eigenschappen voor een kaptein en verlengstuk van de coach tussen de lijnen.

Salva is een hevige Milan supporter en gaat mistens één maal per jaar richting Italië om zijn favoriete ploeg persoonlijk aan te moedigen en al de andere wedstrijden volgt hij liefst live voor TV. De speler waarvoor hij het meest ontzag heeft/had is de Brazilaanse topper KAKA.

Het mooiste sportieve moment in zijn nog jonge voetbalcarriere was de bekerwinst bij Juve MM waarbij hij ook nog de winninggoal scoorde. Meer dan waarschijnlijk gaat deze jonge kerel nog vele mooie momenten beleven in het zaalvoetbal.

Salvatore Carlisi